БЙОРН БЬОРГЕРМАНН, доктор, виконавчий директор Milch Industrie Verband, Німеччина: Бюрократія обтяжує роботу молокозаводів

Бюрократія обтяжує роботу молокозаводів

Молочні компанії мають інвестувати значні кошти в персонал і структуру виробництва, щоб їх робота відповідала новому законодавству, такому як Закон “Про належну перевірку ланцюга постачання”, а також звітувати про його виконання. Водночас частина потоку нормативних актів все ще знаходиться в стадії розробки.

Існують також вимоги ЄС щодо екологічно стійкої економічної діяльності та регламент ЄС щодо упаковки PPWR. У сфері упаковки накопичуються бюрократичні вимоги та існують подвійні витрати на ліцензування упаковки, внески у пластикові фонди, податок на пластик та нещодавно введений депозит на пластикові молочні пляшки. Бюрократичний монстр також загрожує, коли йдться про ланцюги постачання EUDR без вирубки лісів. Для продуктів, згаданих у постанові, таких як продукти тваринництва, соя, кава чи какао, з 2025 року буде введено зобов’язання щодо належного контролю вздовж усього ланцюга поставок. Для відповідності СОТ є також умови, обовʼязкові для виконання всіма виробниками у ЄС. Таким чином, у майбутньому кожен виробник молока повинен буде мати контрольний номер і відсьогодні вводити геокоординати своїх ферм і зон постачання у власну систему.

Промисловість інвестує в майбутнє

Цінну молочну сировину молокозаводи переробляють на здорову та різноманітну продукцію. Для цього їм потрібні передбачувані рамкові умови для орієнтації на майбутнє. Подвійні рішення законодавства ЄС і національного права не приносять користі спільному внутрішньому ринку ЄС і збільшують витрати.

Багато років тому промисловість ініціювала процес трансформації, що стосується важливих питань майбутнього, таких як сталість, добробут тварин і скорочення вмісту цукру. Молочні заводи інвестують в ефективні технології переробки, зміни упаковки та рецептури. Виробники молока виробляють молочну сировину з багатьма цінними інгредієнтами. Що стосується добробуту тварин, QM-Milch працювала з роздрібною торгівлею харчовими продуктами, щоб розробити відповідні моделі для споживчої етикетки, перш ніж міністерство подало свою нову пропозицію.

Захист вітчизняного виробництва продуктів харчування

У січні федеральний уряд Німеччини повернув пільги на сільськогосподарське дизельне паливо та звільнення від податку для вантажівок зі збору молока. Таким чином Міністерство сільського господарства відреагувало на головні критичні зауваження Асоціації молочної промисловості (MIV) щодо пропозицій з економії для федерального бюджету на 2024 рік. У Німеччині ми маємо чудову ситуацію, оскільки ми можемо виробляти широкий асортимент продуктів харчування на місцевому рівні. Так знсйшли відображення вимоги суспільства та політика щодо виробництва харчової продукції. Заглядаючи вперед, надмірні односторонні вимоги до вітчизняних виробників продуктів харчування лише збільшать частку імпортних продуктів харчування та послаблять Німеччину як місце виробництва. Політика та індустрія мають знайти спільні рішення, щоб цьому запобігти.

milchindustrie.de

Останні новини: