Зміни в молочній галузі за два роки війни – 2024

Зміни в молочній галузі за два роки війни – 2024

Експертні зустрічі з підтримки та просування експорту молочної продукції в умовах війни

Офіс з розвитку підприємництва та експорту, національний проєкт Дія.Бізнес у співпраці з аналітичним агентством ІНФАГРО за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» продовжують серію експертних дискусій, цікавих для експортерів-виробників молочної продукції, національних галузевих бізнес-об’єднань, компаній-трейдерів, експертів та консультантів.

Експертна дискусія 3.  Перспективні ринки для експорту української молочної продукції | 19 вересня 14:00 – 16:00

Під час експертної дискусії було  розкрито такі теми:

  • Презентація огляду «Потенційні ринки збуту української молочної продукції»
  • Дослідження молочного ринку Королівства Марокко та Королівства Саудівська Аравія
  • Експорт молочних продуктів до Королівства Марокко та Королівства Саудівська Аравія: доступ до ринку, вимоги до виробництва та обігу молочних продуктів, встановлення зв‘язків та контактів

Учасники мали можливість поставити питання спікерам та долучитися до дискусії та обговорення поточних проблем.

З вітальним словом виступили:

Ігор Лоцкін, директор Департаменту безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України та Ірина Висоцька, координаторка компонента «Молочний сектор» швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (Quality FOOD Trade Program).

Спікери експертної дискусії:

  • Максим Фастєєв, партнер проектів Інфагро, радник Комітету з Євроінтеграції СМПУ
  • Ольга Гвоздьова, радниця директора Офісу з розвитку підприємництва та експорту
  • Галина Перепелиця, залучена консультантка, сертифікована консультантка з питань експорту до ЄС, технічного регулювання та доступу до закордонних ринків
  • Влада Сичкова, головний спеціаліст Управління міжнародного співробітництва, торгівлі та євроінтеграції
  • Юрій Шевчук, віцепрезидент Olam Food Ingredients, керівник молочного напрямку CIS & MENA

Модераторка заходу:

  • Наталія Бабаніна, експертка відділу міжнародної співпраці Офісу з розвитку підприємництва та експорту

Експертна дискусія відбулася в змішаному форматі (офлайн + онлайн) 19 вересня (14:00 – 16:00).

 

В огляді проаналізовано 5 світових регіонів та 56 країн цих регіонів, які є цікавими або потенційно цікавими для експорту з України. На 60 сторінках звіту – максимум корисної базової інформації про макроекономічні та споживчі тренди та динаміку імпорту по ключових молочних товарах.

 

Організатори запрошують долучитися до опитування щодо пріорітетних країн для експорту української молочної продукції.

*****

Експертна дискусія 1. Зміни в молочній галузі за два роки війни | 25 квітня 14:00 – 16:00

Під час експертної дискусії обговорювалися такі теми:

      • Поточний стан молочної галузі України та нагальні проблеми
      • Зовнішня торгівля аграрною продукцією – виклики та можливості
      • Актуальні тренди глобального молочного ринку
      • Зміни в зовнішній торгівлі молокопродуктами в Україні:  поточна структура та географія молочного експорту

Учасники мали можливість поставити запитання спікерам та долучитися до дискусії та обговорення поточних проблем.

Спікери експертної дискусії:

      • Вадим Чагаровський, голова «Спілки молочних підприємств України
      • Тарас Висоцький, перший заступник Міністра Мінагрополітики
      • Джулія Колард, менеджерка з економічних питань та заходів «Eucolait»
      • Василь Вінтоняк, директор агентства ІНФАГРО

Модератор заходу:

      • Максим Фастєєв, партнер проєктів ІНФАГРО

Експертна дискусія відбулася в онлайн-форматі на платформі Zoom 25 квітня (14:00 – 16:00).

*****

Експертна дискусія 2. Практики просування молочного експорту | 16 травня 14:00 – 16:00

Під час експертної дискусії було розкрито такі теми:

      • Просування експорту через виставкову діяльність;
      • Захист та підтримка українських експортерів при виході на нові ринки;
      • Експорт молока та молочних продуктів до ЄС: як взаємодіяти з платформою TRACES NT.

Учасники мали можливість поставити питання спікерам і долучитися до дискусії та обговорення поточних проблем.

Спікери експертної дискусії:

      • Денис Гарасюта, член правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство»
      • Олексій Грушецький, заступник директора ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту»
      • Тетяна Гаркавенко, головна експертка компонента компонента «Молочний сектор» швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (Quality FOOD Trade Program)
      • Анатолій Гамза, заступник начальника управління – начальник відділу державного контролю управління державного контролю та обліку операторів ринку Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби

Модераторка заходу:

  • Ірина Висоцька, координаторка компонента «Молочний сектор» швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (Quality FOOD Trade Program)

Експертна дискусія відбулася в онлайн-форматі на платформі Zoom 16 травня, 14:00 – 16:00.

 

Останні новини: