Думка експерта

КИРИЛО ЄЖОВ, директор з розвитку бізнесу KANTAR UKRAINE: Покупці молочної продукції вважають українські марки дуже якісними

Кирило Єжов, директор із розвитку бізнесу Kantar Ukraine, виступаючи 28 листопада на щорічній конференції МОЛОЧНИЙ БІЗНЕС 2024 у Києві, розповів про уподобання українських споживачів щодо молочної продукції: “У травні цього року ми проводили дослідження споживача молочної продукції: чим він живе, що обирає. У фокусі було міське населення віком 18-55 років. Результати дослідєення свідчать, що 91%…

Подробнее >>

ЄЛИЗАВЕТА СВЯТКІВСЬКА, координатор Євроінтеграційного комітету СМПУ: Про пріорітетні напрямки розвитку європейської молочної галузі

Єлизавета Святківська, координатор Комітету з Євроінтеграції СМПУ, ділиться враженнями від відування у складі української делегації щорічної підсумкової конференція Європейської молочної асоціації (EDA), яка цтого року проходила в Римі. Чи не головною подією заходу було обговорення нового складу європейської комісії. Учасники конференції, схоже, задоволені поточними змінами та налаштовані досить оптимістично щодо розвитку молочної галузі. Зокрема, цитували нового…

Подробнее >>

МАКСИМ ФАСТЄЄВ, партнер проектів ІНФАГРО: Ситуація на ринку сирого молока

У жовтні ситуація на ринку сирого молока в Україні знову стала схожа на панічну. Рівно рік тому спостерігалася схожа динаміка, але сьогоднішні причини (і наслідки) все ж таки відрізняються від минулого сезону. Як і минулої осені, велика кількість факторів, які впливають на ціноутворення  сировини в Україні, обернулись бичачою (зростаючою) стороною. Вже зараз зрозуміло, що жовтнева…

Подробнее >>

АЛАН МЕТЬЮЗ, професор Трініті коледжу в Дубліні: Майбутнє розширення ЄС та його вплив на бюджет CAП (Спільної аграрної політики ЄС)

Алан Метьюз, почесний професор Трініті-коледжу, Дублін, Ірландія, поділився своїми міркуваннями щодо майбутнього розширення ЄС та його впливу на бюджет САП (Спільної аграрної політики). Повний текст можна завантажити тут. Юлія Дам взяла у професора Метьюза інтерв’ю на цю тему для німецького сільськогосподарського видання Agrifood.Table, де інтерв’ю вийшло німецькою мовою: Юлія Дам: Коли в минулому нові країни приєднувалися…

Подробнее >>

СТЕПАН КАПШУК, директор Асоціації “Укроліяпром”: Чи насправді пальмова олія заборонена в Україні? Що має на увазі новий закон

Нещодавні новини про можливу заборону пальмової олії у молочних продуктах та дитячому харчуванні в Україні викликали широкі дискусії у ЗМІ та серед громадськості. Проте за заголовками ховаються важливі деталі нового закону, які потребують роз’яснень. Щоб краще зрозуміти реальні наслідки, англомовне видання DairyNews.today звернулося до Степана Капшука, директора Асоціації «Укроліяпром» та визнаного експерта в галузі рослинних…

Подробнее >>

ЄЛИЗАВЕТА СВЯТКІВСЬКА, координатор Євроінтеграційного комітету СМПУ: Україна, як велика аграрна країна, суттєво змінить нинішню спільну аграрну політику ЄС

– Нещодавно Ви брали участь у Міжнародному форумі молочних кооперативів у Білостоці. Ваша презентація була присвячена руху української молочної галузі до ЄС. Що цікавило делегатів? Які проблеми, на Вашу думку, найбільше хвилюють зараз польських молочників? Загалом європейських? Враховуючи нашу географічну близькість, тісні економічні зв’язки та нашу мету – інтеграцію в ЄС, польські представники молочної галузі мають…

Подробнее >>

ОЛЕНА ЖУПІНАС, заступниця гендиректора АВМ: Виробництво молока на молочнотоварних фермах практично вийшло на рівень довоєнного 2021 року

Корови в Україні у середньому дають удвічі більше молока, ніж у часи колишнього СРСР, зазначає заступниця гендиректора Асоціації виробників молока, координаторка проєктів співпраці із переробною галуззю Олена Жупінас. Вона пояснює це покращенням генетики корів, поліпшенням селекції – з-за кордону завозять кращі породи. І тому є парадоксальний для нефахівців результат – в Україні не перший рік…

Подробнее >>

ТОРСТЕН ХЕММЕ, керівник мережі IFCN: Попит на молоко і молочні продукти буде і далі зростати

Доктор Хемме, що Ви мали на увазі, коли говорили про “золоті часи для молочників”? Д-р Хемме: З 2000 по 2022 рік попит і виробництво молочних продуктів у всьому світі зросли приблизно на 40%. Ціна на світовому ринку молока за цей період зросла на 60%. Озираючись назад, вимірюючи показники зростання, можна говорити про золоті часи Чи…

Подробнее >>

НАТАЛІЯ КАГАДІЙ, директорка департаменту ProCheese, Ardis Group: Про споживацькі тренди ринку молочних продуктів

Переробникам, торговельним мережам та іншим учасникам молочного ринку важливо слідкувати за трендами ‒ тим, що відбуватиметься у майбутньому. Світові молочні виставки, форуми з фудіндустрії виділяють низку споживацьких трендів, яким варто приділяти увагу. Здорова їжа. Вона має доповнену цінність для споживача, містить інгредієнти, які відповідають тим чи іншим особливостям здоров’я або запитам. Наприклад, так звана їжа…

Подробнее >>

МАКСИМ ФАСТЄЄВ, партнер проектів ІНФАГРО: Про порівняння спотових цін сирого молока і біржових молочних товарів в Україні та ЄС

Максим Фастеєєв, партнер проектів ІНФАГРО, на каналі UA-82.5 наводить  пояснення сьогоднішнього росту цін на молоко та молочні продукти в Україні, порівнюючи вартісні рівні і тренди з європейськими відповідниками: Вже місяць як українські молочники обговорюють рекордні ціни на сире молоко та нефасоване вершкове масло в Україні, і кожен наступний тиждень ми спостерігаємо «свіжі» рекорди. Але, якщо…

Подробнее >>