Китай нарощує імпорт масла

Незважаючи на те, що міжнародні ціни на масло сягали рекордного рівня – понад 8000 доларів за тонну в Європейському Союзі, основні постачальники  цього товару, такі як Нова Зеландія та Європейська Союз не змогли скористатися ситуацією та збільшити експорт.

Експорт масла Новою Зеландією тримає минулорічний темп, а прогноз зниження на настпний рік переглянуто: 19%, 470 тис. тонн, враховуючи похмурий прогноз для ринку СЗМ.

Схоже, переробники не бажають постачати на ринок більше масла, зважаючи на ризик обтяжливого характеру поставки супутніх продуктів (СЗМ або знежирених твердих речовин). У 2017 році у Новій Зеландії прогнозується зниження випуску масла на 5% відносно попереднього року.

Джерело: USDA “Dairy: World Market and Trends”, December 2017

За прогнозами, у 2018 році експорт зросте на 7 відсотків, підтримуючи вищі запаси і збільшення виробництва. Відвантаження товару на ключові ринки, такі як Європейський Союз, Мексика та Єгипет цього року знизилися, але деякою мірою це було компенсовано збільшенням продажів на швидко зростаючий китайський ринок.

У Китаї зростають доходи та відбувається заохочення споживання масла, особливо пекарськими підприємствами.

ІНФАГРО за матеріалами USDA “Dairy: World Market and Trends”, December 2017

 

Останні новини: