Експорт української сироватки за два місяці зріс на 40,3%
Протягом січня-лютого 2021 року Україна експортувала 4,2 тис. тонн молочної сироватки, що на 40,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Протягом січня-лютого 2021 року Україна експортувала 4,2 тис. тонн молочної сироватки, що на 40,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Розширення географії експорту харчових продуктів, приєднання України до системи HUB для обміну електронними фітосанітарними сертифікатами, імпорт харчових та дієтичних добавок, боротьба з фальсифікацією харчових продуктів.
Зі шкільних їдалень зникнуть ковбаси, сосиски та заморожені напівфабрикати. Це, згідно з новими нормами харчування у школах, дитсадках та дитячих таборах, які Кабінет міністрів схвалив на засіданні 24 березня.
Пілотний проєкт із запровадження програми контролю сирого молока буде масштабовано на національному рівні.
Згідно звітних даних за 2020 рік, молочна компанія «Терра Фуд» утримує лідерство одразу в декількох напрямках. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію виробника.
Незважаючи на значне зниження рентабельності виробництва через істотне подорожчання сировини, українські молочно-консервні комбінати не знижують випуск, а експорт навіть нарощують. – ІНФАГРО
Індекс Global Dairy Trade (GDT) вперше за дев’ять останніх аукціонів продемонстрував зниження індексу. Це перше зниження в 2021 році.
Виробник морозива, масла і спредів АТ «Житомирський маслозавод» у 2020 році збільшив чистий прибуток на 2,6% в порівнянні з 2019 роком — до 134,36 млн грн.
За даними Agrarmarkt Austria (AMA), кількість австрійських виробників молока вперше впала нижче 25 тисяч.
Споживання молочної продукції в РФ збільшилася на 800 тис. тонн, досягнувши 240 кг на людину в рік.