Ціни на масло в Україні будуть і далі зростати

У серпні світові ціни на масло зростали, тому прогнози Інфагро про подальше подорожчання товару в Україні збуваються. – ІНФАГРО

Власне виробництво скоротилося, експорт до недавнього часу був відносно активним, а імпорт виявився помітно менше торішнього рівня. Тобто, запаси товару в країні невеликі.

Поповнення запасів за рахунок імпорту навряд чи можливо, тому що ситуація з вартістю ввезення така, що продавці не поспішають віддавати і вітчизняне масло в надії на його подальше подорожчання.

В кінці серпня, в залежності від жирності, діапазон цін виробників від 140 до 167 тис. грн/т. При таких внутрішніх цінах обсяги експортних угод помітно зменшилися.

Ціни на масло в Україні, швидше за все, будуть і далі рости, але темпи зростання сповільняться. Поточне виробництво масла поки повністю задовольняє попит, незважаючи на помітне його скорочення. Минулого місяця випущено 6,7 тис.  т товару, що на 13% менше, ніж в серпні 2020 року. Але в осінні місяці слід розраховувати на помітне скорочення виробництва масла, що точно не посприяє зниженню ціни.

З урахуванням дорожнечі масла, аналітики Інфагро припускають, що з осені відбудеться деяке збільшення випуску спредів та рослинно-вершкових сумішей. А поки що виробництво такої продукції нижче торішнього рівня. У липні випустили лише 2,8 тис.  т товару.

ІНФАГРО

Останні новини: