Danone оголошує про розірвання контрактів на поставку органічного молока з більш ніж 80 американськими фермерами

Контракти понад 80 молочних фермерів, які продають молоко компанії Horizon Organic, що входить до складу Danone, будуть розірвані в серпні 2022 року.

Виробники молока в штатах Мен, Нью-Гемпшир, Вермонт і деяких частинах Нью-Йорка отримали офіційні листи про це від Danone.

У заяві Danone North America йдеться, що до цього рішення привели зростаючі транспортні та операційні витрати переробника, особливо на північному сході. «Вісімдесят дев’ять виробників на північному сході отримали це повідомлення про невідновлення», – заявили в компанії. «Щоб полегшити плавний перехід, ми пропонуємо кожному виробнику можливість укласти нову угоду про покупку їх молока до 31 серпня 2022 року, щоб надати додатковий час і підтримку», – повідомляється в заяві компанії.

При цьому за останні 12 місяців компанія Horizon Organic уклала контракти з більш ніж 50 новими виробниками молока, повідомивши, що вони «краще підходять для нашої виробничої бази. Це рішення допоможе нам і далі постачати нашим споживачам продукти, які їм подобаються і підтримувати органічне виробництво».

Ед Малтбі, виконавчий директор Північно-східного альянсу виробників органічних молочних продуктів (NODPA), повідомив, що їх організація провела бесіду з представником Danone, який підтвердив, що ніякі інші виробники не будуть отримувати листи про припинення їх контракту, і що 50 нових постачальників в Danone – це постачальники з Пенсільванії, Нью-Йорка і Огайо, які зараз входять до східного регіону Danone.

Малтбі сказав, що причина переривання контрактів, на яку посилається компанія – це відстань до переробного заводу, яка становить приблизно 300 миль. Він додав, що серед заходів, яких можна вжити негайно – бойкот споживачами всієї продукції Danone, яка розриває контракти, користуючись своїм монопольним становищем, експлуатує сімейні ферми і витісняє органічні молочні ферми з бізнесу.

ІНФАГРО за матеріалами dairyreporter.com

Останні новини: