Статті

Чи можна позбутися фальсифікації харчових продуктів

У статті Кріса Баранюка, опублікованій bbc.com, піднімається питання фальсифікації харчових продуктів – проблеми, яка стає все більш серйозною по мірі ускладнення ланцюга виробництва і постачання.

Подробнее >>

Китай ретельно перевіряє якість імпортованих молочних продуктів

Головне управління з контролю якості, інспекції і карантину Китаю (AQSIQ) випустило звіт про імпортовані у січні продукти  харчування і косметичні засоби, у яких було виявлено порушення вимог до якості.

Подробнее >>

Штучне молоко вже скоро – в кінці наступного року

Британська The Guardian опублікувала статтю, присвячену харчуванню майбутнього. В ній згадується також і штучне молоко, але не рослинного походження, а отримане з використанням ДНК корів і дріжджових клітин.

Подробнее >>

Чи скоро побачать країни Африки українські молочні продукти?

На фоні зростаючої зацікавленості провідних молочних компаній ЄС у ринках Африки і їх активних практичних дій у цьому напрямку, зусилля українських експортерів на цьому ж ринку поки що не дали помітного результату, їх частка на цих ринках залишається малою.

Подробнее >>

“Цей продукт не можна називати сиром”. Фальсифікації і контроль в РФ

Пітер Гобсон, бізнес редактор The Moscow Times, опублікував велику статтю з назвою “Увага: це не сир. В Росії – пильнуй, що їси”, в якій аналізується сучасний стан та історія розвитку системи контролю якості та безпечності харчових продуктів в РФ.

Подробнее >>

Як виглядають ціни на молоко в Україні на фоні світових

Україна – це частина глобального економічного простору, повноцінний гравець світового продовольчого ринку, який завжди був залежний та практично ніколи не був відключений від нього. Це стосується повною мірою і ринку молока та молочної продукції, який вважається відкритим.

Подробнее >>

Всього 4 роки від “необхідно розвивати” до “заборонити”

Россільгоспнагляд з 15 липня 2016 року ввів тимчасові обмеження на ввезення продукції підприємства України “Катеринопільський елеватор”, що виробляє комбікорми, – йдеться в повідомленні відомства.

Подробнее >>

Під час кризи скорочують виробництво не всі. Дехто нарощує і будує нові сушильні потужності

За пару років до відміни квот європейські молочні компанії інвестували мільярди євро в нові потужності для сушіння молока, готуючись до збільшення виробництва. Потурбувалися про це заздалегідь, і, як виявилося, недаремно.

Подробнее >>

Особливості австралійської молочної кризи

Аналіз особливостей австралійської молочної кризи, опублікований Пітером Вестмором, президентом Національної громадської ради Австралії на діловому порталі empire, показує, що при всіх загальних для світової молочної галузі проблемах, у кожній країні завжди знайдуться й свої, місцеві.

Подробнее >>