Штучне молоко вже скоро – в кінці наступного року

image

Британська The Guardian опублікувала статтю, присвячену харчуванню майбутнього. В ній згадується також і штучне молоко, але не рослинного походження, а отримане з використанням ДНК корів і дріжджових клітин.

Зараз вже існує багато видів альтернативних коров’ячому видів молока на рослинній основі (наприклад, з мигдалю і сої), але жоден з цих напоїв на смак не схожий на реальне молоко.

З гуманних міркувань, важаючи, що корови страждають в жорстких умовах виробництва молока, двоє студентів, що навчаються в США, подали заявку і виграли дослідницький грант у $30000 для фінансування їх роботи по створенню Muufri – смачного, але “гуманного” молока.

imageУ лабораторії в місті Корк, Ірландія, вони переносили ДНК корів у дріжджові клітини для отримання реальних білків, виявлених в коров’ячому молоці. Потім вони додавали інші натуральні інгредієнти молока, такі як кальцій і калій, а цукор використовували з іншою молекулярною структурою, щоб зробити отримане молоко придатним для вживання людьми з непереносимістю лактози.

Через неоднозначне відношення і підозріле ставлення до харчових продуктів, отриманих в лабораторії, виробництво штучного молока Muufri буде впроваджене тільки тоді, коли дослідники доб’ються майже ідеального варіанту. Продукт, як очікується, буде запущений у виробництво в кінці наступного року і спочатку буде в два рази дорожчим за коров’яче молоко.

ІНФАГРО за матеріалами статті Carole Cadwalladr у The Guardian

Останні новини: