Як переживає кризу молочна промисловість Німеччини

german-farm-260Молочні фермери в Німеччині відчувають тиск низьких цін на ринок молока так само, як і будь-яка інша країна в світі.

Німеччина вважається однією з найбільш важливих країн в Європі, які виробляють сільськогосподарську техніку і продукти харчування, але в її колись міцній структурі ведення фермерського господарства  з’являються тріщини.

Як і будь-яка інша країна в світі, молочна промисловість в Німеччині перебуває під сильним тиском, фермери втрачають гроші. Деякі з них навіть починають ставити під сумнів переваги членства Німеччини в Європейському Союзі.

Поточні ціни на молоко коливаються від $0,22 до $0,27 за літр, а вартість виробництва становить $0,30 за літр, і це якщо враховувати тільки постійні витрати, не включаючи оплату праці.

Німеччина отримує найбільшу вигоду від Спільної сільськогосподарської політики Європейського Союзу (CAP) і найбільшу кількість прямих виплат з Брюсселя, які склали $5,6 млрд в 2014 році. Але, незважаючи на цю величезну загальну суму підтримки 320290 бенефіціарів, понад 60 відсотків з них отримали менше 10000 євро.

Сільське господарство по всій Німеччині, безумовно, стало в останні роки більш інтенсивним. У 1970 році в країні налічувалося 1,147 млн ферм, але до 2013 року ця цифра знизилася до 285 тисяч. Зі скороченням чисельності відбулося збільшення середнього розміру фермерського господарства, який з 11,1 га у 1970 році  збільшився до 58,6 га в 2013 році.

Німеччина є найбільшим виробником молока в Європейському Союзі. Молока і молочних продуктів у рік вона виробляє на суму близько $12,07 млрд доларів. Молочних корів в країні налічується близько 4,6 мільйона. Виробників молока 76,500 із середнім стадом з 60 корів. Близько 47 відсотків молочних корів в Німеччині  – в стадах  по 100 або більше станом на травень 2015 року. Кількість ферм з більш ніж 500 молочних корів збільшилася в 2015 році від 475 до 500.

Величезна хвиля невизначеності захльостує молочну промисловість країни. Фермери намагаються залишитися в молочному бізнесі, у той же час маючи один з найвищих рівнів витрат на виробництво молока в Європі. Оскільки все більше фермерів працює у збиток, деякі починають залишати галузь – практика, яка була рідкістю в минулому. А деякі, після недавнього голосування у Великобританії, починають сумніватися, чи не були б ринкові умови краще, якби Німеччина залишила Європейський Союз.

Agri-View

Останні новини: