Виробники свіжої молочної продукції продукції розраховують на сезонне зростання продажів

Виробники свіжих молокопродуктів почали активну підготовку до пожвавлення ринку, яке очікується вже через тиждень-два.  ІНФАГРО

Закінчуються відпустки, студенти підуть на очне навчання, всі почнуть купувати більше молока, кефіру і йогурту, сметани і сиру.

Час покаже, чи буде насправді такою жвавою торгівля свіжими молочними продуктами.  Адже виробники розраховують на зростання продажів і при цьому помітно збільшують ціни на свою продукцію.

Уже зараз в оптових пропозиціях фігурують такі рівні:

  • молоко 2,5%, плівка – 25,5-27,0 грн/л
  • кефір 2,5%, плівка – 29,0-31,5 грн/л
  • сметана 15%, плівка – 67-72 грн/кг
  • сир кисломолочний 9% – 114-125 грн/кг

Не всі мережі готові збільшувати ціни.  І для виробників добре, що у мереж немає великої пропозиції по імпортних свіжих молокопродуктах, такої, як по сирах.

Імпорт продукції з незбираного молока хоч і зростає, але все ж ще не досяг позначки в 3 тис. т (за липень).  Це поки не критичний обсяг, але в перспективі цифри можуть стати куди серйознішими. В першу чергу поляки не пропустять можливість завоювати український ринок свіжих молочних продуктів.  Зараз частка Польщі в імпорті таких продуктів становить 70%.  За нею з великим відривом йдуть Бельгія, 12%, і Білорусь, 9%.

ІНФАГРО

Останні новини: