На ринку Чернівців тоннами збували псевдобілоруські сир та масло із сальмонелою

У Чернівцях співробітники Національної поліції та управління Служби безпеки України в Чернівецькій області викрили масштабну реалізацію фальсифікованої молочної продукції.

Перевірка встановила, що молочна продукція містить сальмонелу і кишкову паличку.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Головного управління Нацполіції в області, за сприяння службовця одного з державних контролюючих органів, група осіб виготовляла у великих розмірах продукти, які є небезпечними для споживання. Зловмисники збували їх під виглядом товару білоруських торгових марок. «Слідчі відділу розслідування у сфері господарської та службової діяльності Слідчого управління ГУНП у Чернівецькій області спільно з обласним управлінням СБУ задокументували міжрегіональну злочинну діяльність з виготовлення та реалізації контрафактної молочної продукції. Середньомісячний оборот становив понад 60 тонн продукту на суму приблизно 8 мільйонів гривень», – повідомили у прес-службі.

За інформацією поліції, група осіб виготовляла недоброякісний сир і масло на приватному молокопереробному заводі за межами Чернівецької області. «Після транспортування до Чернівців низькосортну продукцію фасували в упаковку торговельних марок Республіки Білорусь. Реалізація контрафактного товару здійснювалася через фізичних осіб-підприємців на одному з чернівецьких ринків», – повідомили у прес-службі. Окрім того, у поліції заявили, що Чернівецький регіональний науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації встановив, що вказана фальсифікована продукція не відповідає вимогам державних стандартів України та містить сальмонелу і кишкову паличку. «Вживання такого продукту несе пряму загрозу здоров’ю та життю людини», – додали у поліції. Співробітники правоохоронних органів провели низку санкціонованих обшуків за місцем виробництва, зберігання та реалізації фальсифікованої харчової продукції, а також у помешканнях фігурантів.

За результатами обшуків вилучено приблизно 7 тонн сиру твердого без маркування, який готувався для розфасовування під різними білоруськими брендами, понад 4 тонн масла вершкового, готового для реалізації під брендом торгової марки «Расінка» (Республіка Білорусь), понад 600 кг спредів, а також етикетки та пакувальні матеріали білоруських торгових марок. «Жодних документів, які б свідчили про походження, якість і склад вказаних харчових продуктів, у зловмисників не було. Вартість вилученої фальсифікованої продукції становить приблизно 2 млн грн», – повідомила прес-служба.

Наразі слідчі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. 

unian.ua

Фото ГУНП в Чернівецькій області

Останні новини: