Випуск сирних продуктів скоротився на третину

Українські виробники сирних продуктів, втративши можливості збуту в колишніх обсягах, намагаються наростити виробництво справжнього сиру. – ІНФАГРО

Таким чином, загострюється конкуренція на внутрішньому ринку, який і без того сильно страждає від засилля імпортної, відносно недорогої продукції

В результаті, навесні для утримання продажів сировари змушені вдаватися до помітного зниження цін. Незважаючи на передбачуване збільшення купівельного попиту на свята, багато хто в квітні знизив ціни для дистриб’юторів на традиційні сири до 140- 150 грн/кг. У продажах по акції вартість буває і помітно нижче.

Про проблеми українських сироварів свідчить виробнича статистика. За підрахунками Інфагро, за перший квартал випуск напівтвердих сирних продуктів скоротився приблизно на третину, до 14 тис. тонн. А ось випуск справжнього сичужного сиру виріс на 5%, до 19 тис. тонн. Особливо помітним був спад у виробництві сирних продуктів (до 3,4 тис. т) і зростання випуску справжніх сирів (до 6,8 тис. т) в минулому місяці.

Різниця у виробництві сиру і сичужних продуктів буде збільшуватися і далі за рахунок зменшення виробництва сирного продукту.

ІНФАГРО

Останні новини: