Попит на сухе молоко залишається слабким

Сухе молоко українського виробництва як і раніше залишається незатребуваним на зовнішніх ринках. Світові ринки успішно підживлюються з європейських інтервенційних запасів. – ІНФАГРО

Більшість імпортерів на переговорах наполягають на закупівлі СЗМ в Україні за ціною навіть нижче 1500 USD/т. Правда, за такою ціною виробники не поспішають віддавати товар. У когось є більш вигідні контракти з Китаєм, хтось потроху розпродає товар на пострадянському просторі за цінами від 1550 USD/т, хтось реалізує сухе молоко на внутрішньому ринку, а хтось тримає його на складі до кращих часів.

При цьому ціни внутрішнього попиту на високоякісне молоко останнім часом навіть трохи зросли. Продавці вже просять за таке сухе знежирене молоко 52-55 тис. грн/т. У той же час товар гіршої якості можна придбати і за 47 тис. грн/т.

Слабкий попит і на сухе незбиране молоко. За нього імпортери погоджуються платити в основному не більше 2700 USD/т. Для внутрішнього ринку виробники останнім часом трохи збільшили ціни, пропонуючи СНМ по 85-92 тис. грн/т.

У вересні українське сухе молоко може трохи подорожчати як для внутрішнього ринку, так і при експорті. Через низькі ціни українські виробники не поспішають спрямовувати молоко на сушку. Більш того, в розпал сезону, в липні, випуск СЗМ скоротився майже на чверть, до 5,1 тис. т, а СНМ на 6%, менше тисячі тонн.

Навряд чи заводи наростили сушку молока в серпні, а з осені виробничі обсяги ще більше скоротяться.

ІНФАГРО

Останні новини: