МОЛОЧНИЙ БІЗНЕС 2025: підсумки року та перспективи
Минулого тижня відбулася сімнадцята конференція «МОЛОЧНИЙ БІЗНЕС 2025» — уже четверта, проведена в умовах повномасштабної війни. – ІНФАГРО
Минулого тижня відбулася сімнадцята конференція «МОЛОЧНИЙ БІЗНЕС 2025» — уже четверта, проведена в умовах повномасштабної війни. – ІНФАГРО
Грудень традиційно вважається одним із найуспішніших місяців для українських виробників сиру за рівнем продажів. Однак цього року позитивною динамікою можуть похвалитися далеко не всі компанії галузі. – ІНФАГРО
Промисловий комплекс у Черкаській області, відомий раніше як «Іркліївський маслосирзавод», виставлено на продаж у системі електронних торгів OpenMarket (ДП «СЕТАМ» Міністерства юстиції України).
11 грудня у Києві відбулася XVII Всеукраїнська конференція МОЛОЧНИЙ БІЗНЕС 2025, яка традиційно зібрала фахівців молочної індустрії України та міжнародних експертів.
Попри стабільний попит, українські виробники змушені скорочувати випуск сирів через посилення конкуренції з дешевшим імпортом із ЄС. – ІНФАГРО
Фермерські господарства ЄС торік виробили 161,8 млн т сирого молока, що на 0,9 млн т більше, ніж у 2023 році, та на 12,1 млн т більше, ніж у 2014 році.
Організація ООН з продовольства та сільського господарства (ФАО) очікує на помірне зростання глобального виробництва молока у 2025 році — на 1,4% порівняно з 1,1% роком раніше.
В Україні запрацювала система швидкого повідомлення про загрози, пов’язані з харчовими продуктами, кормами та матеріалами, що контактують із їжею.
26 листопада Кабінет Міністрів України ухвалив рішення про посилення підтримки тваринницької галузі на прифронтових територіях.
Ізраїльський стартап Remilk оголосив про старт продажів лабораторно створеного молока, виготовленого з молочних білків без використання тварин. Перші партії продукту з’являться у кав’ярнях та ресторанах вже найближчими днями, а вихід у великі торговельні мережі запланований на початок 2026 року.