Індекс продовольчих цін FAO зростає третій місяць поспіль
У липні 2017 року середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО склало 179,1 пунктів, що на 3,9 (2,3%) вище червневого показника. Його зростання триває третій місяць поспіль.
У липні 2017 року середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО склало 179,1 пунктів, що на 3,9 (2,3%) вище червневого показника. Його зростання триває третій місяць поспіль.
Липень не додав оптимізму українським виробникам казеїну: ціни на казеїн знижувалися, на масло теж, а на сировину зростали. Правда, у конкурентів – виробників СЗМ – справи йшли ще гірше. – ІНФАГРО
Позитивно складається ситуація на світовому ринку сирів – ціни зміцнюються, але цей фактор не знижує інтерес до продукту. – ІНФАГРО
Андрій Ярмак, економіст FAO (TCIC), на своїй сторінці у facebook наводить дані по прибутковості виробництва молока в Україні. Він вважає, що в молочній галузі з’явилися ознаки оздоровлення:
Після стрімкого зростання цін на масло у червні, у липні оператори українського ринку масла відчули певне зниження попиту. – ІНФАГРО
Сьогоднішній аукціон GDT завершився зниженням індексу цін на 1,6%. Це найбільше загальне зниження індексу цін на аукціоні GDT за останні п’ять місяців з 7 березня 2017 року, коли індекс суттєво знизився до 6,3%.
Племзавод “Стєпной” Кам’янсько-Дніпровського району Запорізької області в рамках Програми розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах отримав кошти з обласного бюджету на приріст поголів’я дійного стада корів.
Співпраця компетентних органів у сфері безпечності харчових продуктів України та Китайської Народної Республіки за останній період суттєво активізувалася, про що свідчать конкретні результати.
Міністерство аграрної політики та продовольства України не виключає внесення в проект закону “Про обіг земель сільськогосподарського призначення” норми про надання юридичним особам права купівлі до 1 тис. га землі.
Опитування, проведене у США компанією Toluna стосовно споживання морозива, виявило, що більше половини опитуваних або зовсім не їдять морозиво, або обмежують його споживання з міркувань турботи про своє здоров’я.