Менше спредів і рослинно-вершкових сумішей, більше сухого молока і масла

dairy-products-260За даними української офіційної статистики обсяги молока, що надходять на переробку, хоч і дуже скромно (+0,8%), але зростають. Повірити у це складно, якщо хоча б проаналізувати показники з виробництва кожного молочного продукту окремо. – ІНФАГРО.

Наприклад, за рік (червень 2015 до червня 2016) істотно скоротився випуск жирних сирів і сирних продуктів (-16%), спредів і рослинно-вершкових сумішей (-9%), а також сухого незбираного молока  (-38%).

Заспокоює те, що скорочення обсягів виробництва відбувається, в основному, в категорії молоковмісних продуктів.

У той же час, у червні, порівняно з червнем минулого року, помітно зросло виробництво сухого знежиреного молока (+7%), молока та сиру кисломолочного для дитячого харчування (+69 та +20% відповідно), стабілізувався випуск масла та цільномолочної продукції, але й досі не досягнуто рівня червня 2015 у випуску сухих дитячих сумішей.

Наскільки успішним для українських молочників буде друге півріччя, зараз складно припустити. Але, в будь-якому випадку, вони будуть почувати себе краще, ніж в першій половині року –адже ціни будуть зростати як на сировину, так і на готову продукцію.

ІНФАГРО

Останні новини: