Польща: Правляча партія запускає план підтримки місцевих постачальників харчової продукції

Правляча партія Польщі «Право і справедливість» (PiS) оприлюднила програму, спрямовану на підтримку місцевих постачальників продуктів харчування в рамках своєї кампанії на виборах 15 жовтня.

Минулого тижня Ян Кшиштоф Ардановський, колишній міністр сільського господарства, оголосив, що за програмою з назвою «Місцеві полиці» роздрібні мережі «будуть зобов’язані співпрацювати з місцевими виробниками продуктів харчування».

“Супермаркети будуть зобов’язані пропонувати не менше двох третин фруктів, овочів, молочних і м’ясних продуктів, хліба від місцевих постачальників”, – сказав він і додав, що за чеками можна буде перевірити, з якої країни продукт.

За словами Ардановського, це зобов’язання «зміцнить позиції місцевих постачальників по відношенню до інших ланок у ланцюгу постачання продуктів харчування, а також полегшить доступ споживачів до продуктів, вироблених меншими, а також місцевими виробниками».

«Більше ніяких неякісних овочів і фруктів. Ніяких прибутків будь-якою ціною», – сказав він.

Ардановський додав, що фермери виграють від програми, оскільки вони матимуть легкий доступ до місцевих ринків, без посередників, з низькими витратами на транспортування товарів і більшою кількістю грошей у їхніх кишенях. Водночас, додав він, клієнти виграють, бо матимуть кращий доступ до свіжих і смачних продуктів, а їхні гроші залишаться «по сусідству».

Це третя передвиборча програма ПіС цього тижня після вже представлених раніше планів відновлення старих панельних житлових будинків і покращення якості харчування в лікарнях.

ІНФАГРО за матеріалом pap.pl

Останні новини: