Частка молока екстра та вищого ґатунку, що надходить на переробку, зараз становить 59,7%

За даними Держстату, якість молока, що надходить на переробку, продовжує покращуватись.  ІНФАГРО

За 9 місяців поточного року, порівняно з тим же періодом 2020 року, при скороченні поставок молока 1 сорту майже на чверть (35,7% у структурі поставок на переробку), а 2 сорту на 15,2% (4,3% у загальній  структурі поставок), на 6,8% зросли обсяги поставок молока сорту екстра, склавши 31,1% у загальній структурі, та на 1,4% молока вищого сорту (28,6%).

Згідно з Наказом Мінагро №118, що стосується вимог до безпеки та якості молока та молочних продуктів, передбачається, що з 1 січня 2023 року в харчову переробку прийматиметься лише молоко сорту екстра та вищого.  Наразі молока такої якості у загальному обсязі сировини, що надходить на переробку, 59,7%.

ІНФАГРО

Останні новини: