Зростання імпорту сичужних сирів в липні припинилося, але це ненадовго

У серпні сировари зазвичай роблять закладку сирів на міжсезоння і нарощують виробництво.  В цьому році, схоже, великих запасів не буде.  ІНФАГРО

Очікуване швидке подорожчання сировини і надія на осіннє збільшення попиту стали причинами незначного збільшення цін окремими виробниками сирів.  У той же час багато хто продовжує збувати накопичені зараси, вдаючись до акційних продажів.

Минулого місяця експорт сирів залишався стабільно низьким і склав всього 350 т, при цьому вивіз сирних продуктів зріс до 2200 т, що на 5% більше показника липня 2019 року.  Можливо, восени продажі такого товару виростуть ще більше.

Слід також відзначити зростання зовнішніх продажів плавленого сиру, вірніше,  сирного продукту.  До цього виду товару зростає інтерес в країнах Близького Сходу.  У липні в Ірак відправлено 160 т, а весь експорт склав 215 т.

Нарешті припинилося зростання зовнішніх закупівель сирів.  Імпорт всіх сичужних сирів в минулому місяці навіть скоротився на 9% до 3,1 тис. т. У тому числі ввезення твердих / напівтвердих сирів зменшилося на 21% до 1,7 тис. т. Але вітчизняним сироварам радіти з цього приводу не варто, восени  імпорт знову зросте.

ІНФАГРО

Останні новини: