Українські сировари розраховують на зростання продажів

Українські сировари готуються до вересневої активізації продажів своєї продукції.  ІНФАГРО

Їх оптимізм базується, перш за все, на очікуванні традиційного збільшення споживання «сирних бутербродів» у зв’язку з початком навчального року.  Правда, поки що неясно, наскільки виправдані ці очікування, адже альтернативна для тих же бутербродів ковбаса, і навіть непогана, коштує  зараз дешевше, ніж сир.  Все залежить від того, на користь якого бутерброда – «ковбасного» або «сирного», будуть робити вибір батьки, відправляючи дітей в школу.

З урахуванням збільшення собівартості через подорожчання сировини та передбачуваного зростання купівельного попиту, виробники в кінці літа постаралися збільшити ціни на сир і зменшили кількість акційних розпродажів.  Базова крупнооптова ціна на традиційні види сиру (для дистриб’юторів та РЦ) у провідних виробників в кінці серпня відповідає рівню 145-165 грн/кг.  На полицях магазинів такий сир рідко буває дешевше 200 гр/кг.

Що стосується зовнішніх продажів сиру, то вони мізерні і на загальноукраїнський ринок сиру практично не впливають. А ось експорт сирних продуктів (БЖП) досить значний і недавнє збільшення ціни на них дуже суттєве.

Незважаючи на слабкі літні продажі, українські сировари минулого місяця наростили виробництво і сиру, і особливо сирних продуктів.  Загальний їх випуск зріс до попереднього місяця відразу на 16% до 11,2 тис. т. При цьому сирних продуктів випустили близько 5 тис. т, майже як в старі добрі часи до заборони поставок до Білорусі.  У серпні виробничі показники сироварів ще високі, але з вересня вони помітно знизяться.

ІНФАГРО

Останні новини: