Європейські фермери розповіли Еммануелю Макрону про проблеми з відпускними цінами на молоко

Члени європейської асоціації European Milk Board відповіли Президенту Франції Еммануелю Макрона на заяву, що відпускна ціна на молоко встановлена ​​відповідно до витратами на виробництво.

Аграрії вказали Президенту на дані проведеного EMB дослідження, які вказують, що витрати на виробництво перевищують виплати за реалізовані літри.

Французькі галузеві організації разом з European Milk Board провели дослідження. Згідно з отриманими даними, для того, щоб покрити витрати французьких фермерів на виробництво молока, їм потрібно отримувати принаймні 45 євроцентів за кг. За останні 5 років відпускна ціна на молоко в країні не піднімалася вище 33 центів.

Фермери підкреслили, що навіть в 2017 році, коли відпускні ціни росли, виробники не покривали витрат, різниця становила 10 центів. Представник французької асоціації OPL (Organization des producteurs de lait) Джозеф Мартін вказав, що галузі потрібні конкретні рішення. “Ми вимагаємо, щоб представники влади представили кроки, які б дозволили виробникам отримувати реальні виплати. Разом з політиками і промисловцями нам потрібно виробити конкретні рішення для забезпечення майбутнього молочного сектору”, – сказав Мартін.

ІНФАГРО за матеріалом milknews.ru

 

Останні новини: