Україна: виробництво сиру активне, ціни будуть знижуватися

image

Торгові обмеження, введені Республікою Білорусь на початку квітня, торкнулися торгівлі сирними продуктами і примусили  багатьох українських сироварів напрацьовувати нові схеми експорту. У той же час це посприяло деякій стабілізації ситуації в галузі. – ІНФАГРО

Так чи інакше, але вже зараз виробники почали знижувати ціни як на сирний продукт, так і на сир. В кінці квітня провідні виробники віддають традиційні сорти сиру в крупному опті по 115-135 грн/кг.

Експортні ціни теж просіли. Сир типу «Російський» вивозиться в Казахстан за ціною 3900-4000 USD/т, а в інші країни навіть дешевше. За сирні продукти імпортери платять в основному 2200-2400 USD/т.

Виробництво сиру зараз активне і склади ростуть. За  офіційною статистикою, минулого місяця в Україні випуск сичужного сиру зріс майже на чверть, до 8,2 тис. т . А виробництво сирних продуктів і взагалі зросло на 45%, до 6,7 тис. т. По мірі збільшення складських запасів ціни на сир будуть знижуватися.

Аналітики ІНФАГРО не очікують суттєвого зниження виробництва сиру у травні, оскільки зараз набагато вигідніше використовувати сировину для виробництва сиру, ніж сушити. За рахунок зниження цін сировари будуть намагатися наростити продажі.

ІНФАГРО

Останні новини: