Думка експерта

АРСЕН ДІДУР, виконавчий директор СМПУ: Про поточні проблеми української молочної галузі

Молочна галузь переживає складні часи. До проблем мирного часу додалися проблеми, пов’язані з ракетними обстрілами та пошкодженням енергетичної інфраструктури. СМПУ не втомлюється нагадувати посадовцям та енергетикам про особливу чутливість молочної галузі до відключень. Адже наші заводи переробляють молоко, швидкопсувний продукт, і тому будь-яка перерва в електроживленні призводить до великих втрат і тягне за собою відмову…

Подробнее >>

МАКСИМ ФАСТЄЄВ, партнер проектів Інфагро: Оцінка промислового молочного балансу України

​Календарний рік поступово наближається до свого завершення. В операційному плані ще можемо побачити купу подій, але загальні тенденції для української молочної галузі по результатах 2022 року вже зрозумілі. Це не підсумки року, але пропоную проглянути оцінки промислового молочного балансу України, який робить Інфагро в еквіваленті сирого молока (перерахунок в молоко з базовими показниками жиру та…

Подробнее >>

ЕЛІС О’ДОНОВАН, Радниця з питань політики та права Eucolait: Світові молочні ринки: тенденції, ціни, перспективи, вплив України

2022 рік був багатим на події для світових ринків: шторм інфляції, коливання динаміки виробництва молока, «похмілля» від COVID та вторинні наслідки незаконної та невиправданої російської агресії. Ці фактори у поєднанні чинили значний вплив на світову торгівлю. Протягом першої половини 2022 року в усьому світі торгівля молочною продукцією скоротилася порівняно з попереднім роком, хоча є дані…

Подробнее >>

ІРИНА ВИСОЦЬКА, координаторка компоненту “Молочний сектор”, Quality FOOD Trade Program: Експорт до ЄС – втриматися та наростити

За вісім місяців 2022 року, з яких шість у стані у війни, молочний сектор України спромігся експортувати до країн ЄС 16,5 тис. тонн молочних продуктів загальною вартістю 88,5 млн євро. Якщо відрахувати об’єми відвантаженого казеїну для технічних та індустріальних потреб, то решта близько 10 тис. тонн припадає на товарні позиції для харчових цілей.  Сире молоко,…

Подробнее >>

ЯЦЕК ВИРЖИКЕВИЧ, PR менеджер Hochland Polska: Попереду нас чекає подальше зростання цін

Forum Mleczarskie запитав Яцека Вижикевича, менеджера відділу зв’язків із громадськістю та маркетингу компанії Hochland Polska, про триваючу інфляцію в Польщі та Європі, а також про те, як зміни цін на сировину впливають на ціни готової продукції та, зрештою, на обсяг продажів продукції Hochland Polska.   – Молочна галузь, як на внутрішньому ринку, так і на…

Подробнее >>

ІОН МОРАРУ, співзасновник і керівник проектів American Dairy Technology: Найбільшу увагу необхідно приділяти оптимізації виробництва, його ефективності і керованості

Як вижити в умовах війни українській молочній галузі ексклюзивно розповідає лектор з молочного скотарства кількох університетів, в тому числі закордонних, співзасновник і керівник проектів American Dairy Technology Іон Морару. Пане Морару, як працює молочна галузь у стані війни, чи вдалося їй пережити перший шок та адаптуватися під нові умови? Так, дійсно, перший місяць від початку війни…

Подробнее >>

РОЛАНД СОССНА, редактор International Dairy Magazine: Про перспективи молочної галузі в Європі

Зараз у всьому світі, різною мірою залежно від регіону, молочна промисловість, ймовірно, має стільки проблем, скільки не мала з моменту її індустріалізації приблизно 150 років тому.  У той час як зростаючі ціни і рівень витрат тиснуть практично на всі молочні компанії в усьому світі, найбільше занепокоєння ця ситуація викликає в Європі. Залежність від росії як…

Подробнее >>

МАКСИМ ФАСТЄЄВ, партнер проектів Інфагро: Про споживчу та молочну інфляцію в Україні та Польщі

Наша країна під обстрілами з боку терористичної держави, але ми продовжуємо працювати і разом наближати перемогу. Відповідно до свіжих даних, аналізуємо споживчу та молочну інфляції в Україні і порівнюємо ситуацію з сусідами, Польщею. Споживча інфляція в Україні у вересні прогнозовано прискорилась до рівня 24,4% до вересня минулого року. Тренд досить очікуваний і рухається в рамках…

Подробнее >>

ОЛЕНА БІДНА, директор з матеріально-технічного постачання Люстдорф: Про поточну ситуацію на сировинному ринку України

Попри загальне зниження об’ємів молока для промислової переробки та внутрішнього споживання, ціни на сире молоко в Україні стрімко зростають. Основною зацікавленою стороною попиту є молокопереробні підприємства, які нещодавно отримали так званієврономери і мають надію на укладення вигідних експортних контрактів. Ситуація, здавалося б, є дуже не вигідною для інших молокопереробних підприємств, особливо для тих, хто працює…

Подробнее >>

ОЛЕНА ДАДУС, заступник директора департаменту, начальник управління тваринництва та племінної справи Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики: Споживання молока в 2022 році складе 200 кг на одного українця

За понад 200 днів воєнних дій, спричиненим повномасштабним вторгненням російської федерації на територію України, молочний бізнес зміг вистояти в надскладних умовах та переорієнтувати ланцюжки постачання молочної сировини для виробництва молочної продукції. Ті обсяги виробництва молока та молочної сировини, що вироблялися на територіях, де проходили чи проходять бойові дії, були компенсовані за рахунок збільшення виробництва молока…

Подробнее >>