Продажі свіжих молочних продуктів в кінці року залишилися на сталому рівні

Зазвичай, кінець року бував не найкращим періодом для продавців свіжих молокопродуктів. Люди у цей період роз’їжджалися святкувати Новий рік і Різдво, в тому числі виїжджади і за кордон.  ІНФАГРО

Грудень 2022 року не можна назвати звичайним, тому кардинальних змін в порівнянні з ситуацією місячної давності в поведінці споживачів не відбувалося. Загалом же, обсяги реалізації молока і кисломолочних продуктів в кінці року виявилися менші,  ніж торік.

Цінова політика основних операторів ринку свіжих молокопродуктів не змінюється. Більшість, як і раніше, намагається поступово піднімати відпускні ціни, хоча й не завжди успішно. Стиль роботи великих торговельних мереж теж не змінюється, вони дуже неохоче погоджуються на підніття цін.

Оскільки в передноворічний період продажі свіжих молочних продуктів завжди знижувалися, компанії за звичкою запланували на цей період більше акційних знижок для мереж. У грудні продажі свіжих молокопродуктів кардинально не знизились до попереднього місяця, і у порівнянні з аналогічним місяцем минулого року (коли відбувалось традиційне сезонне падіння) відставання не дуже суттєве.

ІНФАГРО

Останні новини: