Значний експорт підштовхує вверх ціну масла на внутрішньому ринку

Липнева девальвація гривні та значні обсяги експорту помітно впливають на зростання внутрішніх цін на масло, незважаючи на стабільність вартості товару при експорті. – ІНФАГРО

Дорожчає масло 82%, дорожчає також і селянське, але з огляду на незначні обсяги його експорту, цей ріст відносно незначний. Експорт масла 73% обмежений, а діапазон цін зовнішніх продажів досить широкий. У вересні масло 73% буде й далі дорожчати, але поступово.

Тобто вершкове масло в Україні вже дешевим не буде за будь-яких обставин, а товар 82% в міжсезоння і зовсім може бути в дефіциті. Але в той же час пропозиція селянського масла буде високою з помірними цінами, що в певній мірі буде сприяти заміщенню для ритейлу.

Слід зазначити, що виробництво масла в Україні останнім часом навіть перевищує показники в аналогічний період минулого року. Ринок балансує за рахунок значного експорту та відсутності імпорту. Ну а споживання масла, як і інших молокопродуктів, скоротилося відсотків на 20.

На внутрішньому ринку ціни на масло для багатьох в цьому році можуть бути завеликими і ця категорія споживачів вимушена буде переключатися на більш дешеві жири.

ІНФАГРО

Останні новини: