Випуск свіжих молочних продуктів зростає, але темпи росту значно сповільнились

Випуск свіжих молокопродуктів ще продовжує зростати, але темпи цього росту істотно зменшились. – ІНФАГРО

Це відбувається не тому, що у виробників обмежені можливості до нарощування виробництва, а через те що споживчий попит стає обмеженим. Хоча українці вже повертаються із-за кордону, платоспроможність населення погіршується, а інфляція стрімко зростає.

Зважаючи на обмежений попит, виробники зараз уже не можуть збільшувати ціни на свіжі молочні продукти. Хоча в магазинах зростання цін ще не припиняється, але в цьому випадку основна причина це здорожчання логістики. Слабкий попит на фоні зростання пропозиції сприяє відновленню призабутого маркетингового інструменту – акційних розпродажів. Це означає, що прибутковість виробників молокопродуктів знову знизиться.

В найближчі тижні кардинальних змін на ринку свіжих молокопродуктів не відбудеться. Вірніше, безпосередньо виробники піднімати ціни не будуть, а от в магазинах вони нижчими не стануть, зважаючи на нинішню вартість транспортних перевезень в Україні.

Імпорт свіжих молокопродуктів поки що особливо не впливає на загальне збільшення пропозиції, правда, якщо не зважати на гуманітарні поставки, які дрсить суттєві і які важко порахувати.

В цілому за минулий місяць в країну було завезено незначний обсяг молока і кисломолочних продуктів, який не можна розцінювати як конкуренцію для вітчизняних виробників. В поточному місяці імпорт буде значно меншим, бо свіжі молокопродукти вже виключено зі списку критичного імпорту.

ІНФАГРО

Останні новини: