Україна має вийти на виробництво 6 млн т молока у рік у промисловому секторі — Лещенко

В Україні потрібно вийти на виробництво 6 млн т молока у промисловому секторі та 2 млн т – у секторі малих сімейних ферм.

Про це заявив міністр агрополітики Роман Лещенко, ідеться у матеріалі на АgroРolit.com. 

«Ми зараз напрацьовуємо відповідну програму, і коли вийдемо на фінальний її варіант, то представимо наше бачення розвитку молочної галузі. Сьогодні у нас є чітке розуміння, що нам потрібно вийти на виробництво 6 млн тонн молока у промисловому секторі та 2 млн т – у секторі малих сімейних ферм. При системних інвестиціях в п’ятирічному циклі ми можемо розгорнути цю всю парадигму, відійти від імпорту і розвивати внутрішнього виробника», — зазначив міністр Роман Лещенко.

За його словами, наразі гостро стоїть питання захисту ринку від імпорту. Роман Лещенко зазначив, що налаштований у цьому напрямку категорично.

Ми проводимо відповідні розслідування, дивимось аналітику, але я хочу сказати, що ми точно будемо захищати свій ринок. Особливо гостро це стосується сирної продукції, імпорт якої зростає в геометричній прогресії. У нас протягом січня-квітня цього року імпортовано сирної продукції на 120 млн грн, це при тому, що минулого року станом на цей час імпорт складав 90 млн грн», — сказав міністр.

За його словами, на жаль, нині в Україні існує недобросовісна конкуренція, і Мінагрополітики  розглядає питання захисних мит для нашої молочної галузі.

Не по усій групі товарів, а по окремих. В першу чергу йдеться про сирну продукцію. Без захисту ринку, без внутрішньої підтримки ми не зможемо зупинити цю інтервенцію», — наголосив міністр.

Довідка: За даними Держстату у 2020 році річне виробництво молока у промисловому секторі склало 2,76 млн т. У січні-листопаді 2020 року 2,531 млн т, у січні-листопаді 2021 року 2,522 млн т.

agropolit.com

Останні новини: