Веронік Агуера, GIRA: У найближчі місяці не варто очікувати зниження цін

Веронік Агуера, старший аналітик GIRA, поділилася з Milknews прогнозами на 2022 рік. Вона вважає, що ринок буде збалансованішим між великими експортерами. Однак необхідно пам’ятати про нестабільний характер молочних ринків, особливо якщо йдеться про вплив кліматичних явищ.

Сильне відхилення показників виробництва від прогнозів може бути цілком ймовірним, а торгівля продовжуватиме мати великий вплив на молочні ринки. Китай, як і раніше, буде в центрі уваги. Зростання попиту з боку Південно-Східної Азії та Близького Сходу забезпечить збут для багатьох західних, американських та новозеландських компаній.

У GIRA очікують, що споживання питного молока повернеться до попереднього рівня після приросту, який забезпечила пандемія коронавірусу. Відновлення роботи підприємств громадського харчування має допомогти нормалізувати і ринок сиру, хоча він і не надто постраждав через закриття підприємств громадського харчування.

Найближчими місяцями не варто очікувати зниження цін, оскільки зниження пропозиції молока на ринку продовжуватиме підтримувати цінові показники на високому рівні. Єдиним фактором, що може призвести до зниження цін, є різке уповільнення попиту з боку Китаю та інших учасників азіатського ринку, але це дуже малоймовірно.

Якщо ціни продовжать зростати і рентабельність у фермерів збільшиться, пропозиція може почати відновлюватися. Це, своєю чергою, призведе до відновлення ринкового балансу. Проте варто пам’ятати, що ми вступаємо у зимовий сезон, для якого характерне зниження виробництва. Крім того, у багатьох країнах існує серйозне занепокоєння щодо маржі серед виробників, що стримує їх від збільшення виробництва, незважаючи на зростання відпускних цін.

milknews.ru

Останні новини: