Аграрні асоціації просять ветувати закон про зниження експортного ПДВ до 14%

Окремі аграрні асоціації просять ветувати закон про зниження ПДВ до 14% на сільськогосподарську сировину, оскільки це призведе до зростання собівартості харчових продуктів на 3-4% і зниження прибутковості переробних підприємств на 50-70%. Про це повідомляє Інтерфакс.

Учасники аграрного ринку просять президента не підписувати закон №3656.

«Ми звернулися до президента з проханням застосувати право вето до цього закону, оскільки він руйнує конкурентне середовище, наші виробники втрачають позиції на внутрішньому ринку, безсумнівно відбудеться збільшення імпорту в сфері виробництва молока, м’яса, м’ясних продуктів. Ця ініціатива матиме негативні соціальні наслідки, а також зростання цін для виробників», — заявив глава аграрного комітету ТПП Олег Юхновський.

Президент УАК Леонід Козаченко переконаний, що у разі підписання закону постраждають виробники борошна, молока і рослинної олії. За його словами, збанкрутують не менше третини виробників рослинного масла, що працюють на внутрішньому ринку.

Верховна Рада прийняла у другому читанні законопроект № 3656  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо ставки податку на додану вартість з операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції», який, зокрема, передбачає зниження ставки ПДВ для агросектору з 20% до 14%. 

agropolit.com

Останні новини: