Імпорт свіжої молочної продукції в Україну продовжує зростати

У листопаді українські виробники свіжих молочних продуктів, знаходячись під тиском росту закупівельних цін на молоко сировину, змогли переконати ряд торгових мереж в необхідності підвищення цін на свою продукцію.  ІНФАГРО

Правда, вдалося домовитися про зовсім незначне підвищення, неспівставне з подорожчанням сировини на 3-4%.  І, схоже, в поточному році рітейлери навряд чи погодяться переглядати ціни ще раз.

Європейські, особливо польські, постачальники не мають наміру відмовлятися від ідеї завоювання українського ринку свіжих молокопродуктів, хоча девальвація гривні в деякій мірі їх і стримує.  У жовтні імпорт продукції з незбираного молока збільшився на 11% до 2,8 тис. т, при цьому в порівнянні з жовтнем минулого року ввезення такої продукції зросло в два рази.

Необхідно також відзначити, що крім польських постачальників дуже стараються вийти на наш ринок білоруські виробники.  Минулого місяця з Білорусі завезли в Україну 260 т свіжих молокопродуктів.  Серед постачальників найбільш помітна продукція компаній «Савушкін продукт», «Мілкавіта» і «Данон Пружани».  Можна стверджувати, що чим далі, тим бажаючих буде більше.

Експорт, зі зрозумілих причин, продовжує скорочуватися.  У жовтні з України вивезли 1,4 тис. т свіжих молокопродуктів, що на третину менше у порівнянні з минулим роком, а окремо експорт молока скоротився в два рази до 800 т.

ІНФАГРО

Останні новини: