Світовий ринок молочних продуктів починає потроху оживати

В Європі закінчується період відпусток і сезонного затишшя, оператори активніше виходять на ринок, що частково відбивається і на цінах.  ІНФАГРО

Все ближче до високого сезону Південна півкуля, більш чітко починають вимальовуватися тенденції і політика гравців ринку.

Виробництво молока в Європі продовжує знижуватися.  За останніми офіційними даними за шість місяців на переробку було поставлено 81,1 млн. т сировини, на 0,2% більше, ніж рік тому (за п’ять місяців приріст був на рівні 0,3%).  В умовах, що склалися, переробники поки не поспішають збільшувати ціни.  Наприклад, великі гравці FrieslandCampina і ARLA вже оголосили про незмінність закупівельної ціни на вересень.

Виробництво молока в США також не росте.  Після спаду попередніх місяців, в липні його вдалося лише вирівняти за рахунок продуктивності.

Позитивною новиною для цього ринку стало наближення дати підписання угоди про вільну торгівлю з Японією.  Укладення угоди передбачається вже в вересні.  Вона дозволить американським операторам посилити конкуренцію з європейськими і новозеландськими продуктами на цьому ринку, що особливо актуально в період торгової війни з Китаєм, яка, останнім часом тільки загострюється.

ІНФАГРО

Останні новини: