Випуск сирного продукту буде і далі скорочуватися

Українські сировари починають літній сезон не в найкращому настрої.  Конкуренція на внутрішньому ринку загострюється: традиційні виробники сирних продуктів намагаються вийти в торгівлю зі справжніми сирами, зростає також пропозиція імпортного сиру.  – ІНФАГРО

У цих умовах доводиться стимулювати продажі зниженням цін, а до цього сировари не звикли, адже в період 2014-2018 вони їх тільки піднімали.
За весну сир в крупному опті подешевшав приблизно на 7% і зараз виробники вже віддають дистриб’юторам традиційні види сирів по 138-150 грн/кг.  І звичайно ж всі  вдаються до масових акцій.
З сумом згадують сировари часи, коли можна було продавати на експорт сирний продукт в необмежених обсягах і за пристойними цінами.  Зараз процес поставок товару відновився тільки в Казахстан, але там ринок обмежений, і оскільки продавців багато, експортна ціна на сирний продукт впала до 2150-2250 USD/т.  Багатьом виробникам такі ціни нецікаві, тому виробництво товару продовжує скорочуватися.  За підрахунками Інфагро минулого місяця було вироблено лише 3,3 тис. т (за офіційними звітами підприємств взагалі тільки близько 2,5 тис. т), що в рази менше в порівнянні з квітневим показником минулого року.
Навіть випуск справжніх сичужних сирів в квітні (до березня) скоротився відсотків на 5, до рівня близько 6,4 тис. т.
Найближчим часом випуск сирних продуктів ще скоротиться, та й сиру влітку будуть менше варити – продажі традиційно падають.
 ІНФАГРО
Останні новини: