На ринку сирого молока спостерігається тенденція до зниження цін

Зима в розпалі, але сільгосппідприємства практично не знижують виробництво молока. – ІНФАГРО

У всякому разі, такі висновки можна робити за даними статистики. А ось виробництво молока в господарствах населення істотно знижується.  Загалом, незважаючи на зиму, молока вистачає всім. Але, ймовірно, це тільки тому, що за кордоном існує надлишок сировини і попит на українську продукцію низький.

Дуже коротко поточну ситуацію в галузі можна оцінити так: на внутрішньому ринку молокопродуктів ситуація стабільна, експорт «у штопорі», сільгосппідприємства як і раніше відчувають себе впевнено.

До середини грудня ринок сировини в Україні остаточно стабілізувався. На початку місяця були точкові перегляди цін, однак стосувалися вони переважно нижньої частини цінового діапазону сільгосппідприємств. Ціни по домогосподарствах практично не змінювалися. Мало того, на ринку спостерігається тенденція до зниження цін: тисне пропозиція вільних обсягів сировини з вторинного ринку. Цілком ймовірно, що цьому сприяли як нові обмеження зовнішніх продажів сирного продукту, так і цінова нисхідна динаміка по даному товару (експортна діяльність просто стала нецікавою).

Виробництво молока в Україні за 11 місяців нижче показників минулого року на 1,9% за рахунок негативної динаміки в домогосподарствах (-2,4%). В абсолютних цифрах обсяг виробництва молока за звітний період становить 9,46 млн. тонн. Частка населення 73%, ферм 27%.

ІНФАГРО

Останні новини: