Україна: виробництво свіжих молокопродуктів буде продовжувати зростати

У вересні виробники свіжих молокопродуктів так хвалилися своїми успіхами з реалізації, що здавалося їх виробничі показники дуже істотно зросли. – ІНФАГРО

Насправді, виросли не всі показники, і не у всіх статистика гарно виглядає. У всякому разі випуск кисломолочної продукції згідно з даними Держстату минулого місяця виявився навіть меншим, ніж в серпні на 4% (35 тис. т). Правда, молока у вересні дійсно розлили на 4% більше (під 39 тис. т), а випуск сиру кисломолочного збільшився відразу на 12%, до 6,7 тис. т.

Загалом, на ринку свіжих молочних продуктів показники  виглядають дуже пристойно в порівнянні з аналогічними періодами кількох минулих років. Випуск молока зріс на 2%, до 342 тис. т, кисломолочної продукції на 5%, до 318 тис. т, сирів кисломолочних на 5%, до 56 тис. т. Такі результати можна назвати проривом і судячи з усього український ринок свіжих молочних продуктів буде і далі рости, незважаючи на стрімке скорочення населення країни. Просто покупці очікувано поступово переходять з ринків в супермаркети.

ІНФАГРО

Останні новини: