Україна: виробництво сиру зростає

Виробництво справжнього сичужного сиру в Україні зростає, хоч і повільно. Минулого місяця воно склало близько 7,7 тис. т – ІНФАГРО

За попередніми підрахунками Інфагро, за три квартали в Україні виробили близько 59 тис. т сичужного сиру, що на 2% більше в порівнянні з минулим роком (дані відрізняються від офіційної статистики). При цьому внутрішні продажі збільшилися приблизно на ті ж 2%, до 54 тис. т. Це дуже непоганий показник.

А ось випуск напівтвердих сирних продуктів за січень-вересень поточного року через проблеми з експортом скоротився орієнтовно на 8%, до 59 тис. т. Внутрішні продажі залишилися практично такими ж, як в минулому році – близько 16 тис. т.

Так що українському споживачеві не варто боятися великих обсягів виробництва сирних продуктів, вони випускаються в більшості випадків не для українського ринку. Лише третина внутрішнього ринку представлена ​​сирними продуктами. Хоча, за великим рахунком, це немало … Радує те, що вітчизняний споживач уже не стимулює своїми покупками виробників сирних продуктів, і надалі ринок буде рости тільки за рахунок справжніх сирів.

ІНФАГРО

 

 

 

Останні новини: