Україна: попит на згущене молоко зростає

В кінці літа, після тривалого періоду вкрай низького попиту, українські виробники згущеного молока нарешті змогли зітхнути з полегшенням. Хоча вітчизняні торгові мережі поки не надто збільшили замовлення, багато імпортерів вирішили поповнити запаси консервів, активізувавши закупівлі. – ІНФАГРО

Про зростання цін говорити поки рано, але девальвація гривні пішла на користь комбінатам, більшість з яких є експортерами.

Молочно-консервні комбінати, швидше за все, постараються у вересні підняти ціни на свою продукцію, але в основному для внутрішнього ринку.

Про збільшення попиту на згущене молоко свідчить також зростання його виробництва після істотного весняного скорочення. Минулого місяця випуск молочних консервів збільшився ще на 18% до 6,2 тис. т, що майже дорівнює обсягу випуску 2017 року. Це вже непогано, якщо врахувати, що в попередні місяці випуск продукції значно відставав від показників аналогічних періодів минулого року.

Оператори припускають, що в серпні-вересні тренд зростання виробництва консервів збережеться, хоча в цілому по року результати будуть однозначно гірше в порівнянні з 2017 роком.

ІНФАГРО

Останні новини: