Великобританія уклала велику молочну угоду з Китаєм

Британський молочний сектор отримає експортний приріст, оцінюваний приблизно в 240 мільйонів фунтів стерлінгів (308 мільйонів доларів США), оскільки Китай погодився імпортувати британські молочні продукти, вироблені з молока з третіх країн.

Оскільки попит на більшість молочних продуктів в Китаї щорічно зростає більш ніж на 20%, молочний сектор – один з найбільш швидкозростаючих в країні. Він вважається прибутковим ринком для міжнародних виробників.

У 2017 році Великобританія експортувала в Китай молочних продуктів на понад 96 мільйонів фунтів стерлінгів (123 млн доларів). Уряд Великобританії заявив, що він має намір створити сільськогосподарські можливості для британських підприємств.

Під час візиту в Китай міністр міжнародної торгівлі д-р Ліам Фокс сказав: «Це мій четвертий візит до Китаю в цьому році, і я радий бачити завершення цієї угоди, що приносить значні вигоди молочним виробникам всієї Великобританії у той час, коли британський експорт харчових продуктів і напоїв знаходиться на рекордно високому рівні. Китай є найбільшим торговельним партнером Великобританії, при цьому в 2017 році експорт збільшився на 28,5% в порівнянні з попереднім роком».

Секретар з питань навколишнього середовища Майкл Гоув зазначив: «Наші виробники молочних продуктів вже експортують продукції на суму 1,7 млрд фунтів стерлінгів у рік. Ця угода допоможе повніше розвинути потенціал британської харчової промисловості та індустрії напоїв, створюючи нові торгові відносини по всьому світу. Цей крок показує, що Великобританія дійсно може торгувати і не входячи до ЄС”.

Торговий комісар Її Величності по Китаю Річард Берн додав, що імпорт до Китаю таких продуктів, як йогурт, ароматизоване молоко і сир швидко зростає, так як китайські споживачі все частіше асоціюють ці продукти з благополуччям.

ІНФАГРО за матеріалами dairyreporter.com

Останні новини: