Посол Білорусі прокоментував обмеження поставок молочних продуктів

Білорусь поставляє в Росію тільки якісну молочну продукцію – вона не відрізняється від продуктів, які йдуть на білоруський ринок або в інші країни, заявив в інтерв’ю РІА Новини посол Білорусі в Москві Ігор Петришенко.

“Я хотів би всім ще раз сказати – Білорусь поставляла, поставляє і буде поставляти тільки якісну молочну продукцію на російський ринок, і жодним чином ми не можемо, не повинні і не будемо втрачати нашого російського споживача. Тим більше потреба в якісній молочній продукції є, і хто, як не ми, повинні заміщати вільні обсяги ринку Росії “, – сказав Петришенко.

Він вказав, що і на білоруський ринок, і в інші країни поставляються абсолютно однакові товари. “Ми постачаємо  більш в 90 країн світу, і ніде ми не отримували стільки претензій, скільки ми отримуємо від Россільгоспнагляду. І, на нашу думку, вони не завжди адекватні та обґрунтовані з точки зору чіткого дотримання норм і правил, і параметрів існуючих в нашому Євразійському економічному союзі “, – зазначив дипломат.

Россільгоспнагляд з 6 червня ввів тимчасові обмеження на поставки в Росію з Білорусі молока і деяких видів молочної продукції. Заборони введені, зокрема, щодо пастеризованого, стерилізованого і ультрапастеризованого молока і вершків наливом, а також сухого молока і вершків. Під заборону потрапили товари, які поставляються в споживчій тарі об’ємом більше 2,5 літра.

Вже 9 червня Россільгоспнагляд повідомив про підписання з департаментом ветеринарного і продовольчого нагляду Мінсільгосппроду Білорусі “дорожньої карти” по процедурі зняття взаємних обмежень щодо поставок молочної продукції. З 11 червня російська служба приступила до скасування обмежень на поставки з ряду білоруських підприємств. Зараз право на поставки в РФ мають шість компаній Білорусі.

dairynews.ru

Останні новини: