У найближчі місяці виробництво СЗМ буде знижуватися

Тенденцію зниження цін на сухе молоко на світовому молочному ринку не зупинено. Українських виробників сухих молочних продуктів рятують тільки незначні обсяги пропозиції товару і можливість реалізації товару у країни СНД.  – ІНФАГРО

Тому ціни на українське сухе молоко в жовтні практично не змінилися: сухе знежирене молоко пропонується по 57-62 тис. грн/т, а за сухе незбиране молоко просять близько 85 тис. грн/т.

Зовнішня торгівля обмежена поставками за старими контрактами в далеке зарубіжжя, або невеликими відвантаженнями в СНД. СЗМ в пострадянські країни можна реалізувати за ціною 1850-2000 USD/т, за СЦМ платять до 3000 USD/т. Свіжих контрактів на далеке зарубіжжя практично немає і, схоже, скоро вони не з’являться. Ціни пропозиції по сухому молоку, як на експорт, так і на внутрішній ринок, теж не знизяться. Від цінового падіння ринок стримує також і стрімке скорочення виробництва сухого молока.

Минулого місяця випуск СЗМ скоротився на чверть, до 3,4 тис. тонн. Цільного молока насушили майже тисячу тонн.

У найближчі місяці передбачається подальше відчутне скорочення виробництва сухого знежиреного молока. Обрат планується віддавати на виробництво сирного продукту.

ІНФАГРО

Останні новини: