Ціна сирого молока в Україні продовжує зростати

Причини зростання закупівельних цін на молоко в Україні – сезонне зниження виробництва, стабільний попит на якісне фермерське молоко, збільшення експортної вартості біржових товарів, перш за все масла і сирного продукту. – ІНФАГРО

Додатковим каталізатором зовнішніх продажів є зміцнення долара щодо гривні.

Високі закупівельні ціни на молоко сприяють зростанню виробництва якісної сировини в сільгосппідприємствах, яка нарешті стала користуватися попитом. Така динаміка простежується останні місяці в даних по офіційних обсягах виробництва і переробки.

Це хороший сигнал. На ринку все більше інформації про бажання виробників і далі інвестувати в галузь. Ціна буде триматися на високому рівні ще як мінімум 5-6 місяців і створить хороший буфер для фінансового року, як 2017, так і 2018 навіть у випадку істотного річного зниження.

Незважаючи на прогнози початку вересня, закупівельна ціна на молоко не досягла 10 грн/кг в кінці місяця, хоча і підібралася до цієї позначки дуже близько. Діапазон ціни якісної сировини від великих ферм в другій половині вересня становив 9,20-9,90 грн/кг, але, з урахуванням даних дрібних виробників, середня ціна молока від сільськогосподарських підприємств в кінці вересня за даними моніторингу Інфагро складала 9,10 грн/кг.

Ціна сировини від господарств населення – в діапазоні від 4,50 до 6,00 грн/кг. У вересні розподіл ціни по країні був рівномірним з окремими спалахами “молочних воєн” з підняттям цін до 6,50- 7,50 грн/кг.

ІНФАГРО

Останні новини: