Індекс продовольчих цін FAO зростає третій місяць поспіль

image

У липні 2017 року середнє значення Індексу продовольчих цін ФАО склало 179,1 пунктів, що на 3,9 (2,3%) вище червневого показника. Його зростання триває третій місяць поспіль.

З урахуванням останнього підвищення, значення Індексу майже на 16,6 пунктів (10,2%) перевищило рівень минулого року і досягло максимальних показників з січня 2015 року. Підтримку цінам на більшість видів зернових, цукор і молочну продукцію надали обмежена пропозиція і коливання курсів валют. У той же час ціни на м’ясо залишилися на незмінному в порівнянні з минулим місяцем рівні, а значення Індексу цін на рослинні олії навіть дещо знизилося.

 

imageУ липні середнє значення Індексу цін на молочну продукцію ФАО склало 216,6 пунктів, що на 7,6 пунктів (3,6%) вище червневого показника і на 74,3 пунктів (52,2%) вище за показник липня 2016 року. Незважаючи на це збільшення, значення Індексу все ще на 21% нижче пікового рівня, якого він досяг у лютому 2014 року.

Світові ціни на вершкове масло, сири і незбиране сухе молоко зросли, а на знежирене сухе молоко – знизилися. Скорочення експортних можливостей призвело до зростання цін на вершкове масло, які в липні досягли нового максимального рівня, і розрив між котируваннями на вершкове масло та інші види молочної продукції збільшився. Активні закупівлі з боку азійських імпортерів також призвели до деякого зростання котирувань сиру і цільного сухого молока, при цьому ціни на знежирене сухе молоко знизилися під впливом млявого попиту і очікуваного надходження на ринок значних обсягів знежиреного сухого молока з резервних запасів ЄС.

fao.org

Останні новини: