АDB підтримує проект розвитку молочної галузі Таджикистану

image

Aзійський банк розвитку (ADB) видав грант технічної допомоги на $500000 для вивчення перспектив розвитку молочної галузі Таджикистану як засобу підвищення продовольчої безпеки країни.

Частка сільського господарства у ВВП країни складає 30%, у галузі зайнято 65% населення. Економісти ADB вважають, що молочна галузь Таджикистану слаборозвинена із-за обмежених інвестицій та доступу до кредитів, недостатньої кваліфікації зайнятих у цій сфері та слабкого розвитку ринку.

Метою проекту, який, як очікується, буде розпочато у 2017 році, є сприяння зростанню виробництва молока і молочних продуктів та покращення доступу до ринків. Також передбачається впровадження схем більш дбайливого ставлення до земель, які зараз використовуються для вирощування високоурожайних культур, погіршуючи якість грунтів та впливаючи на клімат.

Таджикистан користується послугами ADB з 1998 року, і за цей час отримав від банку грантів технічної допомоги, кредитів та інших видів фінансової допомоги на 1,5 млрд. долларів США.

ІНФАГРО за матеріалами dairyreporter

 

Останні новини: