Цільномолочні продукти продовжують дорожчати

image

Через дорожнечу сировини в останні місяці 2016 року більшості українських цільномолочників прийшлося працювати у збиток. – ІНФАГРО

Щоб хоч якось виправити своє складне фінансове становище, багато хто з виробників молочної продукції збільшив ціни відразу на 10-13%.

В кінці січня свіжі молокопродукти вже продаються заводами за наступними цінами: молоко 2,5% в дешевій упаковці (плівці) по 13,5-15,5 грн/л, кефір 2,5% по 15,5- 17,0 грн/л, сметана 15% – 36-40 грн/кг, сир 9% – 63-74 грн/кг.

Слідом за зниженням попиту на кисломолочні продукти, у грудні заводи скоротили їх виробництво на 3%, до 30,5 тис.т у порівнянні з листопадом минулого року. Виробництво сиру кисломолочного впало на 8%, до 5,7 тис.т. Стабільним залишилося виробництво молока пастеризованого та стерилізованого, 40,7 тис.т.

Подорожчання свіжих молокопродуктів, що відбулося у січні, досить значне, тому, швидше за все, у січні продажі скоротяться. Очікується, що січневі показники будуть ще нижчими, ніж у грудні, через мляву торгівлю в першій половині місяця. Правда, оператори заявляють, що, незважаючи на зростання цін, в другій половині січня ритейл помітно збільшив замовлення.

ІНФАГРО

Останні новини: