Ринок сирого молока 2015

image

 

Два роки тому здавалося, що в Україні була подолано кризу в молочному тваринництві. На жаль, позитивні зміни, які тоді відбулися, не стали тенденцією. Через геополітичне протистояння з Росією (анексія Криму, військові дії на Донбасі) і загальноекономічну кризу, ситуація в галузі знову погіршилася. Населення почало активніше вирізати худобу, сільгосппідприємства уповільнили процес збільшення виробництва молока, стало менше нових проектів з реконструкції та будівництва ферм.

Основною причиною погіршення становища тваринників-молочників стало формування низької закупівельної ціни на тлі зростання собівартості виробництва. Тут істотну роль зіграли як заборона імпорту українських молокопродуктів Росією і загальна тенденція значного падіння світових цін на молочну продукцію, так і зниження платоспроможності українського населення.
Як би там не було, але навіть при згаданих труднощах поки що очевидні приріст виробництва молока в сільгосппідприємствах, зростання кількості сучасних індустріальних молочних ферм, модернізація наявних та збільшення продуктивності корів.

Сьогодні в молочному бізнесі є серйозні загрози і ризики, але прогнози обнадійливі. Оператори, які не припинять активно працювати в кризових умовах, уже в середньостроковій перспективі отримають шанс для чергового потужного витка розвитку молочного бізнесу.
Більш детально вивчити ситуацію, що склалася в молочному тваринництві України та у світі, а також оцінити перспективи розвитку даного напрямку Вам допоможе пропоноване нами маркетингове дослідження «Ринок сирого молока», де висвітлено наступні теми:

 

  • Виробництво
  • Закупівля і переробка
  • Якість молока
  • Баланс, розподіл, споживання, торгівля
  • Економічна ефективність виробництва молока. Цінові тенденції
  • Законодавство і державна підтримка
  • Перспективи розвитку
  • Тенденції світового ринку і країн Митного Союзу

 

Звіт містить  91 рисунок (діаграми, графіки, карти), 74 таблиці і детальний аналіз наведеної в них інформації – від опису діяльності конкретних господарств/підприємств і даних по кожному району, до глобальних показників в масштабі країни і прогнозів подальшого розвитку ринку молока.

Об’єм 218 сторінок
Ціна договірна

Звертатися:
Тел: +380 44 258 2502
e-mail: info@infagro.com.ua

Останні новини: