Компанія Remilk, ізраїльський стартап, що виробляє молочні продукти ідентичні натуральним за допомогою мікробної ферментації, оголосила про залучення фінансування в розмірі 11,3 млн доларів.
Завдяки цьому новому капіталу компанія швидко розширює свої виробничі можливості і збирається задовольнити світовий попит на молочні продукти нетваринного походження.
Останній раунд фінансування очолили fresh.fund за участю OurCrowd, CPT Capital, ProVeg і молочні компанії Hochland, Tnuva і Tempo, а також співзасновник і колишній керуючий директор Berkshire Partners Бредлі Блум, СейкБош, інвестор, підприємець і інвестор в сфері технологій Аміад Соломон; інвестор в сфері харчових технологій Бені Нофек і інші.
«На сьогоднішній день створення немолочних альтернатив вирішує проблеми, пов’язані з навколишнім середовищем і здоров’ям, але не дозволяє створювати такі молочні продукти як сир. Ми усуваємо цей недолік, виробляючи молочні продукти з молочного білка без єдиної корови», – сказав Авів Вольф, співзасновник і генеральний директор Ремілк.
«Запатентована технологія дозволяє отримувати справжнісінькі молочні продукти нетваринного походження, ідентичні натуральним молочним продуктам. Завдяки нашим новим партнерським відносинам в сфері виробництва і дистрибуції ми скоро будемо готові заново перезапустити цю багатомільярдну галузь ».
Перший у своєму роді молочний продукт Remilk, виготовлений в лабораторії, не відрізняється від натуральних молочних продуктів, він необхідний для отримання автентичного смаку і текстури таких молочних продуктів, як сир, йогурт і вершки без коров’ячого молока.
Компанія використовує унікальний запатентований процес для відтворення властивостей молочних білків. Цей процес відтворює ці білки і навіть оптимізує їх функціональність у порівнянні з їх еквівалентами тваринного походження.
Торгові партнери Remilk з виробництва і збуту використовують функціональні молочні продукти, що не містять тваринного білка, як вихідний матеріал для великомасштабного виробництва молочних продуктів.
«Покладатися на тварин у виробництві їжі більше не перспективно. Ця модель виробництва продуктів харчування майже досягла своїх меж з точки зору масштабу, охоплення та ефективності, і її наслідки для нашої планети руйнівні. Remilk революціонізує способи виробництва продуктів харчування по всьому світу і, що важливо, створює міцну та екологічно чисту продовольчу систему, яка потребує не більше, ніж може дати наша планета», – додав Вольф.
Продукти Ремілк не містять холестерин, лактозу, антибіотики і гормони росту. Компанія заявила, що її система виробництва набагато більш екологічна, ніж традиційні системи виробництва молокопродуктів і вимагає 1% землі, 4% сировини і 10% води для виробництва в зіставленні з виробництвом молочних продуктів.
При виробництві традиційних молочних продуктів потрібно більше 1000 літрів води для виробництва одного літра молока, а тваринництво дає приблизно 14,5-18% викидів парникових газів – більше, ніж вся світова автомобільна промисловість.
Молочна компанія Hochland, яка брала участь у фінансуванні, заявила: «Ми розглядаємо ферментований білок як цікаву можливість для розробки інноваційних та екологічно безпечних продуктів. Remilk – ідеальний партнер для Hochland для спільної розробки цієї нової сировинної бази».
ІНФАГРО за матеріалами dairyreporter.com