Менше сировини – менше молочних продуктів

Оскільки в Україні зниження надходження молока на переробні заводи в цьому році становить 8%, знижується і виробництво молокопродуктів.  ІНФАГРО

При цьому зниження відбувається не у всіх категоріях молочних продуктів.  Наприклад, виробники свіжих молокопродуктів навіть змогли за три квартали на 1% збільшити випуск продукції.  Виробництво більшості видів сухих молочних продуктів за цей період теж не зменшилося.  Тобто, провал стався тільки в категорії сирів і сирних продуктів в парі з маслом.  Але дефіциту цих товарів немає завдяки старанням європейських виробників.

Що стосується поточної ситуації, то відбувається природне сезонне скорочення виробництва всіх сухих молокопродуктів і масла.  Найближчим часом можна очікувати також скорочення виробництва сирів і навіть свіжих молокопродуктів.

ІНФАГРО

Останні новини: