Експорт сиру у Великій Британії дещо відновився після падіння, спричиненого Brexit

Свіжі дані про торгівлю Великобританії показують зростання експорту сиру у другому кварталі. Сир — єдина категорія молочних продуктів, яка демонструє зростання після падіння спричиненого Brexit на початку 2021 року.

Експорт сиру поступово збільшувався з початку року (січень-червень) і зараз на 25% вище, ніж у минулому році, знаходиться на рівні показників першого півріччя 2020 року.

Шарлотта Форкс-Ріс, аналітик Ради з розвитку сільського господарства та садівництва, сказала, що торгівля з Францією та Швецією зросла до рівня, що перевищує рівень до Brexit, але рівень торгівлі з Німеччиною, Данією та Іспанією все ще трохи нижчий.

Вона сказала, що, незважаючи на покращення, може пройти деякий час, перш ніж британський експорт сиру повернеться до рівня, який спостерігався до Brexit: «Торгівля у 2021 році була аномально низькою через невизначеність і додаткові торговельні труднощі, пов’язані з виходом Великобританії з ЄС. Хоча більшість трейдерів адаптувалися до більшості цих бар’єрів, середня ціна за тонну сиру зросла на 15% порівняно з цінами у другому кварталі 2021 року», – додала Форкс-Ріс.

За її словами, зміни в загальних обсягах експорту були насамперед пов’язані зі змінами в торгівлі ЄС, оскільки експорт до країн, що не входять до ЄС, залишався незмінним протягом останніх місяців. Однак це може дещо змінитися, оскільки Omsco – британська компанія з виробництва органічних молочних продуктів – тепер має намір розмістити упаковки зрілого, екстразрілого та старовинного органічного чеддера в більш ніж 2400 магазинах у США.

Нещодавно призначивши Trugman-Nash, провідного імпортера та дистриб’ютора чеддера в Північній Америці, єдиним дистриб’ютором British Organic Dairy Company у США, Omsco тісно співпрацює з ними, щоб вивести бренд на новий ринок. Центральним моментом у просуванні була демонстрація продуктів на 2 найбільших продовольчих ярмарках – на заході Міжнародної асоціації молочних гастрономів і хлібобулочних виробів в Атланті та на Summer Fancy Food Show Specialty Food Show в Нью-Йорку.

Сири виробляє компанія Wyke Farms, розташована в Сомерсеті, це один з найстаріших сімейних виробників сирів у самому серці сільської місцевості Сомерсета.

Пітер Ендрю, керівник відділу розвитку бізнесу Omsco, сказав, що контейнери з чеддером надходитимуть до США щомісяця: «Ми впевнені, що продажі будуть зростати, — сказав він.

ІНФАГРО за матеріалом dairyglobal.net

Останні новини: