GDT вперше провела аукціон по одному молочному продукту

Компанія Global Dairy Trade (GDT) провела свій перший аукціон по одному продукту в рамках пілотного проекту, спрямованого на підвищення частоти визначення цін.

GDT Pulse, яка прагне підвищити ліквідність на аукціонах GDT, пропонуватиме аукціони в альтернативні тижні між великими торговими аукціонами протягом 6-12 місяців.

Якщо пілотний проект буде визнаний успішним, передбачається, що компанія інвестуватиме в оновлення платформи, щоб забезпечити масштабованість пропозиції послуг і можливість щоденних аукціонів.

Менші аукціони пропонують один конкретний продукт для участі в торгах: Fonterra Whole Milk Powder (WMP) Regular, контрактний період 2.

Перший захід, який відбувся у вівторок, 9 серпня, тривав лише п’ять хвилин, і в ньому взяли участь 33 учасники. Було проведено два раунди із 15 успішними покупцями. Було продано 938 тонн СНМ за середньою ціною 3425 доларів США за тонну. Максимальна пропозиція становила 1000 тонн, а мінімальна – 900 т.

GDT управляється як стратегічне партнерство між Європейською енергетичною біржею (EEX), Fonterra Cooperative Group і Новозеландською біржею (NZX) з рівними третинами акцій у кожного партнера.

ІНФАГРО за матеріалом agriland.ie

Останні новини: