Lactalis продовжує інвестувати, незважаючи на інфляційний тиск

Еммануель Бесньє, президент групи Lactalis, прокоментував стан компанії у складних економічних умовах.

− Економічні події, які визначають реальність, це вибух інфляції, викликаний спочатку пандемією, а тепер війна в Україні. Світ сільського господарства, переробників і дистриб’юторів уже має дуже низькі маржі, тому взяти їх на власні плечі неможливо, а перекласти їх на споживачів, принаймні частково,  неминуче.  Інфляційний тиск визначав роботу Групи у 2021 році. Незважаючи на цю складну ситуацію, Lactalis Group продовжує розвиватися та інвестувати.

– Окрім приєднання до Групи культового бренду Leerdammer, 2021 рік є стратегічним переломом у географії нашого бізнесу.  Ми придбали бренди йогурту Iögo та Olympic у Канаді та бізнес з виробництва натуральних сирів Kraft, надавши Lactalis потужного північноамериканського виміру.  Відтепер Сполучені Штати та Канада будуть двома найбільшими країнами Групи після Франції.

У 2021 році група Lactalis отримала 22 мільярди євро доходів і закупила 22 мільярди літрів молока, яке переробила на 270 заводах.

55% обороту Група має в Європі, 27% в Америці та 18% в Африці, Азії та Океанії.  У товарній структурі 36% виручки припадає на реалізацію сиру, 21% на реалізацію молока, 15% на реалізацію свіжих молочних продуктів.  Вершкове масло забезпечило 13% доходів і 9% – молочні добавки та інші продукти, виготовлені з молока.

forummleczarskie.pl

Останні новини: